Уволниха шефа на МБАЛ - Пазарджик, започват проверки

До избора на нов директор болницата ще бъде управлявана от прокурист
25
Уволниха шефа на МБАЛ - Пазарджик, започват проверки
Киирл Ананиев. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По разпореждане на премиера Бойко Борисов е освободен директорът на МБАЛ - Пазарджик д-р Васил Вълчев.

Още през изминалата седмица здравният министър Кирил Ананиев е изпратил писма за свикване на Общо събрание на лечебното заведение, за да бъде извършена промяната в управлението на болницата.

До избора на нов директор в МБАЛ-Пазарджик ще бъде назначен прокурист.

Здравният министър е поискал от НЕЛК да направи проверка на ТЕЛК решенията, които са издадени от ТЕЛК комисиите в МБАЛ-Пазарджик.

По разпореждане на Ананиев Изпълнителната агенция "Медицински надзор" от днес започна пълна проверка на лечебното заведение.

Рокадата идва след телевизонно разследване за нередности в държавната болница. Според него директорът Васил Вълчев получавал сигнали от години, но не предприемал нищо.

В същата болница лекар беше уличен, че слага стентове на здрави сърца на пациенти.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Мфакар преди 4 години
Да върнат всички пари с лихвите и в затвора. ***!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чувството за безнаказаност на министъра, на съдията в съда, на лекаря в олницата и на Боби Михайлов съсипаха българския футбол, брабар със зрителите му.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя и аверите му ако са ощетили държавата с милион лева,то министер'о и"работодателите"му ще ощетят Българите с милиарди!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафията в бели престилки пред камера.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тая от Ловеч и тя е с ТЕЛК..даже май не осъдена,кой знае съд или прокуратура са я освободили така че и тук ще е същата!!!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Апартаментгейт и милиони източени евро нямаше такива грандиозни скандали и разследвания. Всички бяха "изчистени", на никого нищо не му конфискуваха, защото "няма кой да ме накаже". Обаче шефовете на болници, селските кметове и разни "малки" номенклатурчици са на фокуса на органите. И това разбира се се върши от Журналята на Киро Гела. А Киро Гела никой не закача, той е от статуквото.
18
1
 
5
 
! Отговори
Слуга на народа преди 4 години
Проверяващите от НЕЛК да не и те с ТЕЛК-ови решения? Че нещо страшно става... То се точи, ама яко!
17
0
 
6
 
! Отговори
Медецина преди 4 години
Доста навременна реакция :) няма що. Репортаж по телевизията един два пъти и пак реакцията е трудна. Няма такава безнаказаност! Крал си няма проблем, правиш операция на здрави пациенти и ги осакатяваш,/но мъничко/, няма проблем.
16
1
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Имаме големи специалисти по крадене на милиони от бюджета в тия МБАЛ - Многопрофилни Бази за Активно Лъжене...
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Телка се контролива и от НОИ там кой ще направи проверка. Колкото до коронарографистите пазарджишкия доктор не е с най голяма заплата. Това нсеки го знае. Та като са тръгнали да карат наред.
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
обективността изисква: първо - тези документи за телк дали са истински,м ако не, явна поръчка, обаче ако са тогава - кои контролира контрола? има превеждани пари и то много за голям период от време, какво се случва с тях? тези хора подсъдни ли са? и накрая - такива хора които знаят че правят нередни неща какво им се случва в главицата, на какво разчитат, че няма да ги хванат? как спят?колко още и къде има на които ежемесечно се превеждат заплати и пенсии и имат добавени грешни пари???
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В медицината най-важна е профилактиката. Лекарят е слагал профилактично стентове на здрави пациенти.
12
2
 
17
 
! Отговори
ЧЕ ТОЯ Е ОТ ГЕРБ БЕ преди 4 години
Ти как мислиш е станал директор на болницата. Нали всички в Пазарджик са обвързани като свински черва
11
6
 
15
 
! Отговори
САМО СЪД преди 4 години
ИСКАМЕ СЪД И ЗАТВОР ЗА ГРАБИТЕЛИТЕ И УБИЙЦИТЕ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ!!!НИКАКВА ПРОШКА !!!! ВЯРВАМЕ НА ГЕРБ!!!!!
10
2
 
24
 
! Отговори
ТО НАВСЯКЪДЕ Е ТЪЙ преди 4 години
Няма лекар без ТЕЛК. Все много болни, пък ходят на работа до 70 г. Ама изпуска ли се келепира. Колкото им дава Здравната каса, още тройно отгоре е лява ръка десен джоб. И когато стане дума за някой колега всички като риби млъкват. Няма лекар, дето не е обгрижван от дилърите на фармацевтичните фирми. Тва бонуси, тва "конференции" в чужбина, пари на ръка ...От пациентите отделно. Ц. то като неосигурени са най-желани. Те Ц.то и те с ТЕЛКове поголовно...
9
5
 
29
 
! Отговори
СТИГА БЕ преди 4 години
В таз държава само ТИКВАТА ли може да уволни самозабравил се директор. И защо трябва да се покаже пред цяла България това безобразие /престъпление/ за да се задействат институциите. Няма ли Здравна каса, Няма ли етична лекарска комисия, няма ли Лекарски съюз. Няма ли Прокуратура най-накрая...Всичко у нас ли зависи от волята или безхаберието на ТИКВОНТИЙ
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без да работи контролния орган на държавата, (прокуратурата) все така ще е, не може да се разчита само на морал, същото е и в другите болници, виждал съм подобни неща във ВМА, точно и за това хората си спомнят с носталгия за Бай Тошо, тогава имаше контрол.
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този директор на болница явно се е забавил с доставката на суджуци за вожда. Щото на всички е ясно, че е една и съща бъркотията и краденето във всички болници. След като само него са нарочили, значи има и някаква друга причина
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е в тази болница, а в останалите всичко цъфти и връзва. Ама поръчката е явно само за тази болница. Министърът от Бийесиепието какво се ослушва като глуха *** в бъзе....Той па кьорав ли е...
5
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярвайте на всичко, което се пише... Досега не е намерен здрав човек със сложен стент. Всичко е нагласено от други болници в Пазарджик, които имат интерес да поемат пациентите на МБАЛ Пазарджик.